images

Rumble Seat sau atunci cand vehiculul utilitar transporta pasageri

seat

18/06/2015

Vehiculele utilitare sunt proiectate intotdeauna avand in vedere parametrii optimi de functionabilitate si manevrabilitate, astfel incat sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi si sa acopere majoritatea situatiilor care pot aparea. Cu toate acestea, apar imprejurari in care e nevoie de anumite accesorii si dotari suplimentare. Iar in aceste cazuri intervin producatorii aftermarket specializati in diferite componente.

Great Day Inc, un reputat manufacturier de accesorii speciale pentru ATV-uri, UTV-uri si camioane, multe dintre acestea reprezentand solutii inovative, de efect, propune o solutie de suplimentare de locuri in cazul UTV-urilor utilitare prevazute cu bena basculanta: Rumble Seat, o “canapea” cu doua locuri, care se monteaza in bena.

GreatDay

In situatiile in care e nevoie de suplimentare de locuri pentru pasageri, a-i aseza in bena nu e cea mai indicata solutie, deoarece strabaterea suprafetelor accidentate poate duce la zguduire si chiar raniri. De aceea Great Day Inc vine cu solutia instalarii unei banchete de doua locuri cu un aspect deosebit in bena vehiculelor utilitare. Captusite cu perne durabile, acoperite cu PVC din polyester avand denierul 600, asezate pe un cadru de 3,81 cm din aliaj usor de aluminiu, folosit in aviatie, acoperit cu un strat de smalt negru gen pudra de carbune, aceste banchete de doua locuri pot fi fixate in bena oricarui model de UTV.

Fiecare dintre scaunele banchetei este dotat cu rezematoare de cot si centuri de siguranta, pentru a creste siguranta transportului pasagerilor. Intreaga greutate suportata de scaunele suplimentare este de aproximativ 136 kg, iar ele adauga o greutate suplimentara de aproximativ 10 kg vehiculului.

Un inconvenient, daca-l putem numi asa, il reprezinta faptul ca transportul pasagerilor anuleaza functia de rabatare a benei, in situatia in care pe langa cei doi pasageri adulti mai exista sarcina transportata. Instalarea Rumble Seat, ca si dezinstalarea, reprezinta insa o formalitate, fixarea fiind proiectata si realizata a fi la indemana oricui prin console rapid detasabile. In consecinta, atunci cand e nevoie de transport suplimentar de persoane, destinatia aceasta ramane de baza, pentru ca atunci cand UTV-ul isi reia functia utilitara, bancheta se detaseaza, pentru transportul diferitelor produse.

Producatorul asigura compatibilitatea Rumble Seat cu majoritatea modelelor ale diferitelor branduri de UTV (Arctic Cat, Kawasaki, Polaris, Can-Am, Yamaha), care au o bena de minim 76 cm x 76 cm x 30 cm. Bancheta trebuie montata obligatoriu orientata spre spatele vehiculului, in pozitie de spate-in-spate cu scaunele pilotului si pasagerului din cabina. De asemenea, in Rumble Seat nu au voie persoanele cu varsta sub 18 ani.

Un alt inconvenient il reprezinta ca scaunele Rumble Seat nu sunt rezistente la apa, astfel ca nu este recomandata nici traversarea apelor cu adancimi mari, nici lasarea in bena daca sunt anuntate conditii de precipitatii.

Exista disponibila si varianta Deluxe Rumble Seat, care fata de varianta de baza suporta o greutate a pasagerilor de aproximativ 160 kg, deoarece cadrul de sustinere e realizat din aluminiu dur si rezistent, de asemenea utilizat in aviatie. Totodata, compozitia pernelor scaunelor contine plus, facandu-le mai confortabile si mai moi.

 UTVDeluxeRumbleSeatpolaris

Tags: , , , , ,