images

Noul ATV 2017 Arctic Cat Alterra 1000 TRV XT

alterratrv1000xt_vibred_2016_profilel

13/01/2016

Constructorul nord-american Arctic Cat si-a prezentat al doilea val de modele din al sau lineup 2016, alaturi de cateva modele care sunt destinate a face parte chiar din lineup-ul 2017, iar dintre acestea din urma, am ales sa ne oprim asupra liderului celor patru modele din gama Alterra, integral noi: 2017 Arctic Cat Alterra 1000 TRV XT, model de ATV de forta, cu doua locuri, destinat aventurilor cele mai extreme.

Unul dintre pionierii categoriei de ATV-uri cu doua locuri a fost producatorul Arctic Cat, de aceea acest model de forta si putere, 1000 TRV continua traditia cu al sau sasiu extins, oferind o foarte confortabila sa pentru doi pasageri (pilot + un pasager), cu o forma noua, ergonomica, prevazuta cu un spatar solid si comod, plus suporturi de picioare si manere de maini ce creeaza toate conditiile pasagerului sa aiba o experienta premium alaturi de pilot in cele mai variate conditii de traseu off-road.

alterratrv1000xt_vibred_2016

In platforma Alterra TRV exista noi caracteristici care includ carlige duble de remorcare, in fata, doua faruri cu spot dublu, cu halogen (avand accente LED) pe fata si faruri duble spate cu LED, adaugarea unui rack spate SpeedRack II din plastic armat cu otel, care se completeaza cu rack-ul fata din versiunile anterioare, ambele prevazute cu sistemul de fixare integrat pentru accesorii SpeedLock II, acoperite cu cauciuc de protectie. Sasiul a fost dotat cu suspensii cu brat dublu A-Arm si in fata si pe spate, care ofera o cursa a amortizoarelor de 10 inci (25,4 cm) si o garda la sol destul de performanta pentru un ATV de categorie grea, adica 11 inci (27,94 cm), permitand utilizatorilor sa foloseasca vehiculul cu incredere pe teren destul de accidentat. De asemenea, pentru imbunatatirea comportamentului in viraje, Alterra 1000 TRV are prevazut un sway bar, un upgrade de fabrica instalat pe suspensia din spate sub forma unui arc torsionat cu rolul de a crea o forta de ridicare a bratului suspensiei in luarea curbei, in timp ce greutatea vehicului creeaza o contraforta de echilibrare, rezultatul fiind o manevrabilitate similara unei rulari pe linie dreapta.

Screen-Shot-2016-01-11-at-10.25.40-AM

In inima acestui nou ATV impresionant se regaseste un motor Arctic Cat H2 V-twin, in patru timpi, cu injectie electronica, avand capacitatea cilindrica de 951cc, care livreaza o cantitate de putere si de cuplu suficiente sa il recomande printre cele mai de nadejde ATV-uri de pe piata. Un mare ajutor vine si de la servodirectia electronica variabila (EPS) care ofera asistenta de directie incepand de la momentele de “toarcere” in relanti pana la dramuirea inteligenta a efortului de directie in 4 WD, in special atunci cand diferentialul blocabil se afla in functiune.

Dintre noutatile aduse de acest model, asa cum aratam, apare un rack spate SpeedRack II, dotat cu un sistem pentru accesorii integrate slide-and-lock SpeedLock, din plastic foarte durabil, ranforsat cu otel, acoperit cu un strat anti-alunecare TPE cauciucat, care ofera o platforma mai rezistenta si stabila pentru sarcina transportata (90 kg spate si 46 in fata). La prezentarea lineup-ului 2016, Arctic Cat anunta ca intre constructorul nord-american si firma SPEED (care are in spate un pilot de exceptie, Robby Gordon si un specialist in accesorii, piese si echipamente aftermarket Todd Romano), producator aftermarket renumit in lumea ATV-urilor si side-by-side-urilor a fost incheiat un parteneriat, iar aceste rack-uri, sisteme de atasare/detasare si multe altele reprezinta rodul acestei colaborari. De asemenea, rack-ul fata a fost inlocuit, trecandu-se la versiunea II a SpeedRack, odata cu potrivirea cu rack-ul spate. Sistemul SpeedLock, de asemenea reprezinta o noutate, fiind integrat pe aceste rack-uri, oferind posibilitatea utilizatorului de a-si adapta vehiculul cu mare usurinta cu accesorii si echipamente.

201507011252240

Noua sa, cu ale sale calitati ergonomice in special pentru pasager, a fost prezentata mai sus, insa trebuie mentionat ca atunci cand utilizatorul intentioneaza o deplasare solo, indiferent daca in scop utilitar sau de agrement, printr-un sistem foarte simplu si ingenios pull-pin, de asemenea integrat, acesta poate indeparta scaunul pasagerului, inlocuindu-l cu un rack sau cu o cutie de transport.

De asemenea, noul sistem EFI cu catalizator pentru evacuare ofera o economie de combustibil importanta si totodata o reducere substantiala a emisiilor de monoxid de carbon, in conditii de performanta optima si in orice situatie.

SpeedRack®-II-System-Full-Size-Category-ATV

Printre alte caracteristici premium se includ discuri de frana hidraulice, bucse de suspensie zero-maintenance, arbori sigilati, un mare rezervor de combustibil de 20 litri, jante din aliaj de aluminiu, imbracate in anvelope Calisle Trail Pro, de diametru 63,5 cm,precum si placa de protectie inferioara din plastic extrem de dur.

2017 Arctic Cat Alterra 1000 TRV va fi disponibil deocamdata numai in schema de culoare Vibrant Red, cu caroseria beneficiind de finisaje luxoase, probabil ca in cursul anului acesta vor aparea si alte scheme de culori si grafice, precum e posibila si lansarea unei editii speciale, in conditiile in care interesul clientilor va fi destul de mare pentru acest model de frunte al gamei Alterra.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,