images

Nou model de anvelope Roctane de la STI Tire & Wheel

logo.2014.sti-tire-and-wheel_0

29/04/2015

Compania STI Tire & Wheel, producator de roti si anvelope dedicate vehiculelor off-road, in special ATV, side-by-side sau motociclete, a lansat de curand modelul de anvelope XS din linia Roctane.

Roctane XS a fost proiectat ca o versiune mai usoara a impresionantului model Roctane XD, marele favorit al off-roader-ilor innebuniti dupa drumuri foarte accidentate si dure, in genul traseelor din munti stancosi si canioane.

Cu o carcasa mai usoara si cu contururile rotunjite, anvelopele Roctane XS vizeaza mai degraba raiduri foarte rapide pe suprafete mai prietenoase, decat abordarea unor trasee de dificultate si duritate sporite. De aceea, variantele de 14 inci 28/10R-14 si 30/10R-14 au primit si avizarea Departamentului de Transport al SUA (ministerul de transporturi), adica bine cunoscuta “DOT approved” pentru rularea pe drumurile pavate, acolo unde legea permite. Pe de alta parte, Roctane XS sunt disponibile si in marimile 28/10R-14 si 30/10R-14, care nu au insa avizarea Departamentului de Transport, deci nu pot rula pe drumuri publice, pavate sau nu.

Roctane-XS-NEW-2015-2-for-web-409x425

Cu aceste update-uri proaspete, Roctane XS creste impresionant nivelul de performanta si totodata mareste durabilitatea si a anvelopei si implicit a vehiculului pe care este montata. Anvelopa contine nu mai putin de 8 straturi radiale si a fost testata in cursele nationale de side-by-side in SUA. Centrul benzii de rulare al anvelopelor Roctane XS a fost usor imbunatatit, crescand performanta pe suprafete dure si compacte, insa neaccidentate exagerat. Aceasta ajuta la imbunatatirea virajelor, asigurand rularea lina a ATV-ului sau, dupa caz, a side-by-side-ului.

Roctane-XS-bullet-details-NEW-661x350

Totodata, anvelopele Roctane sunt imbracate cu pereti duri RocWall, rezistenti la diferite tipuri de drum si aparatori adanci pentru protectia rotilor, conferind un grad mare de fiabilitate, indiferent de modelul de roata.

Chiar daca STI Tire & Wheel este un brand relativ nou, experienta lor in domeniul vehiculelor off-road, in special ATV si UTV, este remarcabila, consacrandu-se ca un important jucator in segmentul after-market datorita produselor de inalta performanta si fiabilitate. Nu exista practic nici un concurs important pe teritoriul SUA la care STI sa nu fie prezenta, atat ca partener sau sponsor, cat si ca cercetator, in vederea proiectarii si dezvoltarii continue a rotilor si anvelopelor cat mai competitive.

Tags: , , , , , ,