images

Istoric

Compania Arctic Cat este unul dintre cei mai mari si mai importanti producatori de ATV-uri si de snowmobile de inalta calitate din intreaga lume.

Compania a fost fondata de catre Edgar Hetteen in anii ’60, a fost inital numita Polar Manufacture si apoi a luat denumirea de Arctic Enterprises si a debutat prin producerea de snowmobile. Desi s-a incercat ulterior extinderea profilului prin achizitionarea unor fabricanti de barci, decizia finala a firmei a fost¬†ocuparea nisei de piata in care activitatea de baza este comercializarea si asamblarea snowmobilelor, ATV-urilor si vehiculelor side-by-side (SSV/UTV). Din 1972 productia are loc in Omaha, in Nebraska, iar dupa anul 1996 compania isi va pastra numele de Arctic Cat.

Primul model de ATV prin care compania a debutat a fost modelul Bearcat 440 , ce avea sa devina un succes de piata datorita caracteristicilor tehnice impresionante precum si garda la sol mare si cursa lunga a amortizorului. In urmatori ani Arctic Cat a continuat sa impresioneze prin design deosebit si prin calitate astfel incat in prezent compania este recunoscuta ca una din firmele de top.

Din anul 2001 compania este prezenta in 24 de tari de pe piata europeana si se consolideaza prin deschiderea sediului central in Australia, asigurand astfel conditii optime atat pentru fabricarea ATV-urilor, cat si pentru desfacerea produselor, furnizarea suportului tehnic necesar si consiliere. Filiale Arctic Cat au fost inaugurate si in Germania, Spania, Franta si Regatul Unit. Urmatorul pas important in asigurarea furnizarii unor produse de calitate a fost implementarea in anul 2003 a Sistemului de Management al Calitatii ISO 9001:2000/13.

Astazi Arctic Cat este o firma cunoscuta in special pentru seria de snowmobile M, modele care foloseau un motor in doi timpi la inceputul anilor 1990. Modelele M8, M1000 si M6 au dominat piata in anul 2003. Alt snowmobil popular al acelor vremuri a fost Arctic Cat Firecat F7 cu un motor de 700cc in 2 timpi si 140 de cai putere.