images

Castile pentru ATV – sa intelegem mai bine certificarile de siguranta

LS2-Helmets-LS2-MX453-GEARS-matt-black-M_425

03/08/2015

Casca este cel mai important accesoriu cand vine vorba despre siguranta unei curse cu ATV-ul, asa ca nu decideti sa cumparati una ieftina sau prea noua, necertificata, pentru ca acest lucru poate transforma un accident care putea sa fie usor in unul grav. Exista trei certificari cunoscute pentru casti existente azi pe piata.

DOT: Este cea mai cunoscuta certificare pentru castile nord-americane si reprezinta standardul FMVSS 218 al Departamentului pentru Transport. FMVSS 218 semnifica „Standardul Federal pentru Siguranta pe Vehiculele cu Motor nr. 218”, si anume un set de principii directoare pentru folosirea castilor in SUA. Pentru ca un producator de casti sa poata sa ataseze logo-ul DOT pe produsele sale, trebuie sa le testeze trimitand fiecare versiune a castii intr-o unitate autorizata pentru testare.

SNELL: Reprezentand standardul pentru casti Snell Memorial Foundation M2010, aceasta este o organizatie non-profit infiintata in 1957. Dedicata imbunatatirii continue a sigurantei castilor, SNELL ajuta producatorii de casti in testarea prototipurilor produselor lor. Specificatiile prototipului trebuie sa ramana neschimbate in timpul productiei pentru a obtine certificarea.

ECE 22.05: ECE inseamna „Comisia Economica pentru Europa”. Standardul a fost creat in cadrul unui acord al Natiunilor Unite in 1958 si este acceptat de peste 50 de tari. Numarul 22.05 face referinta la reglementarea in care este descrisa modalitatea de testare. Sistemul ECE necesita preluarea de esantioane din loturi la inceperea productiei, ceea ce inseamna ca vor fi testate casti din fiecare lot inainte ca acestea sa ajunga pe piata. Castile certificate ECE 22.05 sunt aprobate pentru multiple competitii internationale si alese de pilotii profesionisti, incluzandu-i pe cei din Moto GP.

Tags: , , ,